Diefstal via e-mail

Klik niet zomaar op een link in een e-mail bericht. Zelfs niet van Facebook, Linkedin, Bank etc! Vaak zijn deze linkjes nep en zit hier een hackcode aan vast. Onderzoek eerst of een e-mailbericht de juiste gegevens vertoond en controleer de afkomst. Na deze controle klik dan alsnog niet op een link maar ga zelf naar de website en log dan in op bijvoorbeeld Facebook of Linkedin en klik daar op contact accepteren. Klik dus nooit op een link in een e-mailbericht tenzij het 100% betrouwbaar en gecontroleerd is.

Het is beter om een link handmatig in te voeren of handmatig naar een website te gaan dan te klikken op een link in een e-mailbericht.

Inloggen buiten uw omgeving

Inloggen op openbare computers is een groot veiligheidsrisico. Wanneer u inlogt op een computer die niet van u is, loopt u het risico dat uw wachtwoord gestolen kan worden. Op openbare computers zijn mogelijk hack tools geïnstalleerd waarmee hackers uw wachtwoord kunnen uitlezen.

Mocht u wel inloggen op openbare computers, zorg dan dat u de browser veilig afsluit en de browser cache delete.

Het gevaar van openbare WiFi

Pas op met inloggen op onbetrouwbare en openbare WiFi spots. Een hacker kan met diverse technieken tussen de WiFi connectie data uitlezen. Log niet zomaar in op WiFi spots met uw wachtwoord tenzij dit vertrouwd is. Controleer altijd de juiste naam, een hacker kan een valse WiFi spot aanmaken waardoor u inlogt via het apparaat van de hacker, hierdoor kan de hacker uw gegevens gemakkelijk stelen.