Oplevering

Levensduur

Een website heeft geen eeuwige levensduur, houdt hier rekening mee. Zoals een auto slijt, zo ook loopt een website digitale slijtage op. Hoe kan dit? De techniek ontwikkelt zich steeds door. Voorbeeld: Probeer een CD in een cassette recorder af te spelen.

Laadtijd

 • Wacht altijd tot een pagina is uitgeladen.
 • Sluit de pagina nooit af als de pagina nog aan het laden is.

Belangrijke pagina's

Delete de volgende pagina's niet!

 • Afrekenen
 • Winkel
 • Winkelmand
 • Mijn account

Demo opvulling

Als de website nog niet live staat en u wilt de website opvullen dan is het belangrijk dat u de linkjes en knoppen de juiste URL geeft zodat, als de website live gaat, de linkjes automatisch goed staan. Worden de URL's niet correct ingevoerd dan zal dit nadat de website live staat weer aangepast moeten worden.

 • Voorbeeld van een verkeerde opgegeven URL:
  http://109.200.193.75/~u000/pagina-naam-permalink
 • Voorbeeld van een juiste opgegeven URL:
  /pagina-naam-permalink

Permalinks

De permalink is de URL naam van het bericht/pagina/product.
Voorbeeld: www.intersites.nl/permalinknaam

Wanneer de permalink wordt aangepast is de URL veranderd. Na het aanpassen van de permalink moet elke verwijzing in de hele website aangepast worden. Wij adviseren een permalink niet zomaar aan te passen.

Tekst plakken

Voordat u tekst plakt vanuit een Word document of internetpagina dient u eerst in de editor te klikken op het Word icoon (T). Hierna kunt u de tekst plakken.

Editor (tekstbewerker)

Bij het bewerken van een tekst moet de tab van de editor op “Visueel” staan. Het knopje “Tekst” wordt alleen gebruikt om een code toe te voegen zoals bijvoorbeeld een Iframe, Youtube code of Google maps Code.

Enters

Een gewone “Enter” geeft een lege regel onder de tekst.

Houdt u de “Shift” toets op uw toetsenbord ingedrukt en drukt u op “Enter” terwijl u de “Shift” toets ingedrukt houdt, dan wordt de regel direct onder de tekst geplaatst zonder een lege regel.

InterSites-Builder

Klikt u op de knop "Pagina bewerken" dan bewerkt u de technische instellingen van de pagina aan de achterkant van de website.

Klikt u op InterSites-Builder dan kunt u de inhoud van uw website aan de voorkant bewerken. Als de InterSites-Builder aan staat dan veranderd de zwarte taakbalk in een grijze balk met het InterSites logo.

Foto rechten

Het is belangrijk dat wanneer u een foto gebruikt dat u de rechten heeft om de foto te gebruiken. Download / gebruik niet zomaar foto’s via Google. Heeft u een foto gekocht bewaar dan zorgvuldig de licentiecode.

Mail opslag

Via POP word de mail op uw computer geladen. De instellingen van de POP in uw mail programma bepaald of de mail op de server blijft of word gedelete, houd hier rekening mee.

Media deleten

 • Delete niet de afbeeldingen van InterSites in het media beheer.
 • Delete niet de afbeeldingen die InterSites heeft geupload.

Browser herversen

Soms is het nodig om de browserdata te wissen als een aanpassing of update niet zichtbaar is.

Een pagina herversen doet u door het "hervers icoon" in de browser aan te klikken of op de PC klikt u op de "F5" toets.

Browser data

Wegens veiligheid is het belangrijk om alle browserdata te wissen wanneer u een computer hebt gebruikt die niet van u is. Zorg ervoor dat alles gedelete wordt zoals de geschiedenis, cookies, wachtwoorden etc.

Klik op de knop hieronder voor een YouTube handleiding.
Kies de browser waar u gebruik van maakt.